Dirigent Lars Aabo

Stemning er hvad jeg ønsker mig af enhver musikalsk ytring. Musikere, ensembler og optrædende af enhver art kan være dygtige og beundringsværdige, men det hele kommer an på, om der kan opstå en varme mellem dem og deres tilhørere. Det kan der for jer, og det vil jeg være med til at videreføre.

Lidt forskelligt om mig:

Jeg har dirigeret det rytmiske kor Terpsichorus i 3 sæsoner i midten af 1990’erne. Dette kor var opstået i sammenhæng med Den Rytmiske Højskole i Vig – oprettet af skolens første forstander Per Larsen - det havde haft sit første højdepunkt før jeg kom til, og mit input var først og fremmest gospelsange med solister fra koret samt ledsagende rytmegruppe til koncerterne. Rytmegruppen bestod af 3 dygtige elever fra Odsherreds Gymnasium. Det er mig (i en godt 20 år yngre udgave) der står lidt til højre for midten.

 Det mere traditionelle amatørkor Odsherreds Sangkor dirigerede jeg ligeledes i 3 sæsoner fra 2010 til 2013 og var dermed ansvarlig for korets 100-årsjubilæum i 2012.  Repertoiret var danske sange og mindre klassiske korsatser og vi optrådte som regel i egnens kirker. Desuden medvirkede koret i Dragsholm-afsnittet i Anders Agger og Anne Hjernøe’s TV-serie fra danske slotte i 2011.

Vi havde et meget fint samarbejde, og grunden til at jeg måtte stoppe var, at mine 2 børn nu var henholdsvis 7 og 4 år, så aftenarbejdet af hensyn til familielivet måtte mindskes i nogle år.

Som musiklærer, først i Allerød, dernæst i Greve og siden på Stenhus Gymnasium i Holbæk og Odsherreds Gymnasium har jeg gennem årene medvirket ved indstuderingen af bl.a. Abba/Tim Rice: Chess, Fats Waller: Ain’t Misbehavin’, Harry Warren: 42’nd Street, Sebastian: Skatteøen og Aladdin, Haydns Skabelsen, Händels Messias og Faure’s Requiem. – Jeg plejer at sige at arbejdet som musiklærer på et gymnasium kræver at man er lige så meget spejderleder som man er musiker. (Jo, jeg har været spejderleder) Men når man så har stridt i nogle måneder for at få musical eller kor-koncert til at fungere, så er de sidste 14 dage af sådan et forløb med prøver og opførelser en virkelig, nærmest paradisisk fornøjelse for alle parter – mener jeg da.

Jeg spiller altså klarinet, havde solistdebut fra Det kgl. Danske Musikkonservatorium i 1983 og har siden medvirket ved forskellige LP- og CD-udgivelser:

Er ikke hammergo’ til at spille orgel, men kan dog vikariere i forskellige kirker, fortrinsvis i Vestsjælland. For 10 år siden udgav jeg en bog om en kunstner, Elise Konstantin-Hansen, og det har intet som helst med orkesterarbejde at gøre, men kan måske give anledning til lidt snak i pauserne.

Jeg er begyndt på en kursus-serie under Danske Orkesterdirigenter i de seneste år. Det giver i høj grad mening for vores samarbejde.

Nu er jeg 66, er gået på pension fra gymnasiet, og satser stærkt på, at Nykøbing Sjælland Stadsorkester og jeg kan få et musikalsk og humørfyldt samarbejde i en håndfuld år eller mere.

Lars.

Del siden